Både nytt og gammelt i Rabarbraparken

Det blir både noe helt nytt og noe godt kjent å finne på bakklandet denne sommeren.

Siste helg i mai sitter en spent gjeng med ny-spritede hender og ny-trykte manus klare i Trondheim. De medvirkende i Rabarbrateaterets sommerproduksjon 2021 kikker seg rundt og oppdager både nye og gamle fjes idet leseprøven på “Den Gjerrige” av Moliere settes i gang. Latteren sitter løst idet gjengen utforsker teksten sammen for første gang. 

Nå er rollene snudd!

“Det er så pussig, jeg husker når jeg selv var utdannet skuespiller og stod der pissredd og nervøs forran Øyvind da han regisserte Ein Medtsåmmårnattdrøm i 2012 – men nå er rollene snudd!” sier Cengiz Nereid oppglødd. Han og Vilde Søyland debuterer som regissører i bakgården på bakklandet med “Den gjerrige” av Moliere denne sommeren. 23.juli er det de som sitter spent på publikumsamfiet mens Øyvind Brandtzæg står på scenen. “Jeg gleder meg som en unge – en litt gammel unge!” sier Brandtzæg som faktisk aldri har stått på scenen i Rabarbraparken før, til tross for at han har hatt regi på flere av rabarbrateaterets forestillinger. De unge regissørene jobber med å tilby både noe helt nytt og noe godt kjent til publikummet. “Det er første gangen Rabarbrateateret setter opp noe av Moliere og faktisk første gang frankrikes nasjonalskald spilles i Trondheim på nesten 40 år!” forklarer Søyland før hun fortsetter “dette er en renspikket karakterkomedie som vi skal sette skikkelig Rabarbra-preg på!”

I «Den Gjerrige» møter vi Harpagon (spilles av Brandtzæg) – selveste den gjerrige –  som er mistroisk og konstant redd for at folk skal stjele pengeskrinet hans. Han sparer på alt, inkludert klær til barna sine og mat til tjenerne i huset. Når han skal velge ektemaker til sine barn er ikke kjærlighet noe av betydning; det er penger og medgift som har alt å si. Dette er selvsagt ikke Cleante og Elise, Harpagons barn, fornøyd med. Langt derifra – for de har nemlig forelsket seg i noen helt andre enn den deres far vil gifte de til. Klarer de overtale sin Gjerrige far til å la dem gifte seg med de elsker? Vil faren eller sønnen gifte seg med den vakre Mariane? Og vil kjærligheten vinne over gjerrigheten?

Få plasser

“Vi vil gjerne vise dette til flest mulig” sier produsent Emily Luthentun ”men fra fjoråret vet vi at vi har omtrent 50% av vanlig kapasitet i disse tider.” Rabarbrateateret fikk gjennomført fjorårets jubileumsforestilling til tross for korona-pandemien, og i år tenker de å gjøre det samme. “Vi var knallgode på smittevern i fjor – og det skal vi være i år også. Og så følger vi spent med på dette med korona-pass. Rabarbrateateret er jo ingenting uten publikum, så vi vurderer hele tiden hvordan flest mulig kan få en trygg og god opplevelse i bakgården sammen med oss.”

Rabarbrateaterets “Den Gjerrige” har premiere i Rabarbraparken 23. Juli 2021. Billetter er allerede i salg. 

Advertisement

2 Comments Add yours

  1. Hans Smulders says:

    Jeg skulle gjerne ha tak i en billett!! Hvo hvordan??😎

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s